SPARITUAL

streda 15. októbra 2014

Jedlo, ktoré podporuje zdravé nechty


Nie je tajomstvo, že strava ovplyvňuje našu vonkajšiu aj vnútornú krásu. Čím viac sa stravou zaoberáte tým viac zistíte, ako je prospešná Vášmu telo. Dnes sme sa rozhodli predstaviť Vám zopár potravín, ktoré je obzvlášť dobré začleniť do svojho jedálnička, aby ste mali krásne zdravé nechtíky!


Vitamín H je vitamín, ktorého nedostatok sa môže prejaviť napr. pri na štiepení nechtoch alebo na tom, že ich máte krehké. Dopomôcť tomu, aby ste ho mali dostatok môžete k tomu aj jedením chutných banánov! 



Ak nechtom chýba lesk, môže to byť dané aj tým, že im chýbajú omega 3 mastné kyseliny. Tieto látky nájdete v lososovi či v špenáte. Cez víkend si môžete uvariť chutného lososa, čím spojíte príjemné s užitočným.

Ak telu chýbajú bielkoviny nechty sú slabé a ľahko sa lámu. Bielkoviny sa nachádzajú v mliečkych výrobkoch, morských plodoch a vo vajíčkach. 



Poslednú vec, ktorú spomenieme je zinok. Zinok hrá dôležitú úlohu vo vytváraní nechtových štruktúr, ktoré navonok možno nevidíte, ale sú veľmi dôležité. Tieto väzby ovplyvňujú to, ako bude necht silný a ako bude rásť. Zinok nájdete napríklad v kešu orieškoch či sóji.